Összetartozás Népfőiskolánk koraősszel Trianon Triatlon Bajnokságot szervez, melynek keretében Történelmi társasjáték vetélkedő megrendezésére is sor kerül. A tervezett eseményen a résztvevők egy különleges, tartalmilag egyedi és megjelenésében korhű társasjátékban is kipróbálhatják magukat.

Az Újrajátszott Trianon nemzetünk legnagyobb, máig ható tragédiájának kíván emléket állítani.De lehet-e játék Trianon? Az alkotók kérdésre adott válasza szerint a történelem társasjáték révén történő újraélése az emlékezés egy kiemelten hatékony formája. Meggyőződésük, hogy nem fog elmúlni úgy játékalkalom, hogy ne gondolnánk az elveszett földekre, az elszakított városokra és a szétszakított nemzetre. Ez a játék tisztelgés azok előtt, akik ottmaradtak, és azok előtt, akik menekülni kényszerültek. Azok előtt, akik megőrizték, illetve mindmáig őrzik a templomot és az iskolát, és akik minden kimondott és leírt szóval éltetik anyanyelvünket szülőföldjükön. Végezetül pedig mindazok előtt, akik egy-egy élet küzdelmeiből immár pihenőre térve, már csak néma sírfeliratukkal képviselik a magyar jelenlétet a csendes temetőkben.

UJRAJATSZOTT TRIANON 08

Az Újrajátszott Trianon egy nagy, kreatív csapat közös, többéves munkája eredményeként látott napvilágot.

Miről szól a játék?
A játéktábla a Magyar Királyság ezeréves építménye, amelyet az újonnan létrejövő kis-antant államok vesznek körbe, és seregeik ugrásra készen várakoznak az ország lerohanására. Az események az I. világháború végén, 1918. őszén kezdődnek, amikor a háborús vereség az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlásához vezet. Ebben a teljesen képlékeny helyzetben kell a játékosok által alakított hadügy-, külügy-, belügy- és pénzügyminiszternek olyan döntéseket hoznia, amelyek megakadályozhatják a teljes káoszt, az ezeréves birodalom darabokra esését, és a vörösök hatalomra kerülését.

Minőség
Több mint 40 mini (hatféle egységből), mindegyiknek külön hellyel a műanyagtartóban, 250 különböző kártya, különleges fémjelölők, egyedi, gravírozott dobókockák, külön minisztertáblák minden játékos részére.

A játék a vetélkedőig a Nagy-Magyarország Parkban is kipróbálható.

Share This