Hírek

Pályázat Kárpát-medencei magyar főiskolai, egyetemi hallgatók és doktoranduszok számára

Pályázat Kárpát-medencei magyar főiskolai, egyetemi hallgatók és doktoranduszok számára

A Lakiteleki Népfőiskola és az IKoN Egyesület közös pályázati felhívásában hét témakörben várják Horthy István életének különböző mozzanatait feldolgozó dolgozatok rövid összefoglalóját. A szakmai zsűri pozitív bírálata esetén a pályázó felkérést kap arra, hogy munkáját tanulmány formájában is kidolgozza. Ezt követően a zsűri döntése alapján legjobbnak ítélt tanulmányok szerzőinek lehetőségük lesz, hogy munkájukat a Lakiteleki Népfőiskolán megrendezésre kerülő konferencián tudományos előadás formájában nemcsak a zsűri, hanem szélesebb közönség előtt is bemutassák.

A Vámbéry Ármin Kollégium hallgatói az Európa Szabadegyetemen

A Vámbéry Ármin Kollégium hallgatói az Európa Szabadegyetemen

Július 05–07. között, a Vámbéry Ármin Kollégium hallgatóiként két munkatársunk is részt vett a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány által szervezett Európa Szabadegyetemen, a Hungarikum Ligetben. Az első nap délutánján összegyetemi előadások hangzottak el. Majd kollégiumi szintekre lebontva folytatódott a műhelymunka.

Nyári szabadegyetem a Lakiteleki Népfőiskolán

Nyári szabadegyetem a Lakiteleki Népfőiskolán

Nyári szabadegyetemet tartottak a Lakiteleki Népfőiskolán, a Hungarikum Ligetben július 4-e és 7-e között. Az Európa Szabadegyetem programját a népfőiskola által indított Bárczi Gusztáv Kollégium, a Hungarikum Kollégium, a Szent Imre Kollégium és a Vámbéry Kollégium is gazdagította.

A történelem társasjáték révén történő újraélése

A történelem társasjáték révén történő újraélése

Összetartozás Népfőiskolánk Trianon Triatlon Bajnokságot szervez, melynek keretében Történelmi társasjáték vetélkedő megrendezésére is sor kerül. A tervezett eseményen a résztvevők egy különleges, tartalmilag egyedi és megjelenésében korhű társasjátékban is kipróbálhatják magukat.

A nemzeti összetartozás napja

A nemzeti összetartozás napja

A Trianon Múzeum június 4-én, a nemzeti összetartozás napján, évről évre megemlékezik a Trianoni Békediktátum aláírásának évfordulójáról. Az idei rendezvény a méltó megemlékezés mellett, jövőbe mutató kezdeményezéssel, a magyar nemzet történelmi szerepének, igazságának, az együttműködés iránti igényének üzenetét is közvetítette az európai népek és kultúrák felé. A rendezvényt követően a vendégeknek lehetőségük nyílt arra is, hogy a népfőiskolánknak helyszínt biztosító Nagy-Magyarország Parkba is látogatást tegyenek, és megtekintsék a Világnak virága Kárpát-medencei illat és virágutat, valamint a Millenniumi szoborkertet.

Gyermeknap a Nagy-Magyarország Parkban

Gyermeknap a Nagy-Magyarország Parkban

Közel ezer vendég – kicsik és nagyok egyaránt – ünnepelte velünk együtt a gyerekeket május 26-án, a Nagy-Magyarország Parkban. A gyereknapi program lehetőséget biztosított a szülő-, nagyszülő–gyermek közötti kapcsolatok erősítésére, az összetartozás és a közösségi élmény fejlesztésére. A gyerekek a közkedvelt, modern játékelemek mellett megismerkedhettek olyan népi játékokkal, mint a zsákban futás, a kötélhúzás, részt vehettek kézműves foglalkozásokon, egy izgalmas sportbemutató keretében barátkozhattak a boksz világával, kísérőprogramként pedig termelői piacunk finomságait is megkóstolhatták.

Rendhagyó történelemóra középiskolásoknak

Rendhagyó történelemóra középiskolásoknak

Munkatársunk, Dr. Tóth László, március 5-én délelőtt interaktív történelemórát tartott 14-18 éves gimnazistáknak a Magyar Műhely Közhasznú Alapítvány mezőörsi gimnáziumában. Az Alapítvány célja fiataljaink minőségi nevelése keresztény, nemzeti értékeink mentén. Az alapítás óta nagy hangsúlyt fektetnek Népfőiskolájuk építésére. Ennek köszönhetően számos országosan elismert előadóval találkozhattak, gondolataikból gazdagodhattak a térségükben élők.

Share This