Szeptember utolsó hétvégéjén a Nagy-Magyarország Park égisze alatt működő, újonnan megalakult Összetartozás Népfőiskola küldöttei látogattak el Lakitelekre, ahol két napos továbbképzésen vettek részt a festői szépségű Hungaricum Ligetben.

Hallgatóink jelen voltak a Neumann János Kollégium záróünnepségén, ahol színvonalas előadásokat hallhattak a hazai kutatók életéről és munkásságáról, az ország legkiválóbb szakembereinek tolmácsolásával. Az előadók között volt dr. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos, aki ”A burokban született emberiség – A magyar űrkutatás és űrtevékenység” címmel tartott lebilincselő előadást. Tájékoztatójában kitért a magyar űrkutatás nemzetközi sikereire, továbbá felhívta a figyelmet a drasztikus ütemű klímaváltozásra, melynek megállítása mindannyiunk felelőssége.

Fülöp József és Lezsák Sándor

Fülöp József és Lezsák Sándor

Az utolsó napon Lezsák Sándor a Lakitelek Népfőiskola kuratóriumi elnöke és Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá. Az elkövetkezendő két évben kollégáink a rendezvényen megjelent kutatókkal, művészekkel és kulturális szakemberekkel fognak együtt dolgozni azon, hogy a hazai Hungarikumokat feltárják, megóvják és megismertessék az összmagyarsággal.

Cikk a Lakitelek Népfőiskola honlapján

Share This