A Nagy-Magyarország Park meghívására tartott július 20-án kora este interaktív meteoritbemutatót a Bakonyi Csillagászati Egyesület. Az egyesület új H-alfa naptávcsövével bárki megcsodálhatta az égitest protuberanciáit.

„Köszönjük a meghívást! Egy klassz kis csapatot ismerhettünk meg a park munkatársaiban. A programra érkező érdeklődőknek pedig öröm volt előadni. Izgalmas kérdéseikkel és fokozott figyelmükkel nekünk is nagy örömet okoztak.” – olvasható a 2019-ben Civil Díjat kapott Bakonyi Csillagászati Egyesület Facebook oldalán.

A különleges eszközök és meteorit bemutató mellett az évforduló napjához kapcsolódva Ivanics Ferenc csillagász előadását hallgathatták és nézhették meg az Apollo 11 izgalmas kalandjairól a jelenlévők „Az első lépés” címmel.

Sötétedéskor a Bakonyi Csillagászati Egyesület egyik távcsövével a Hold csodás, kráterekkel, hegyláncokkal, rianásokkal szabdalt felszínét is megvizsgálhatták a látogatók.

A program résztvevőinek nagy része vállalkozott arra is, hogy Mészner Viktor túravezetésével éjjeli „csillagvadászatra” indul. A csoport elgyalogolt a Királyszállástól mintegy 5,5 km-re található a Maderspach Viktor-kilátóig. Az építmény kiváló helynek bizonyult a csillagnézéshez, mert teljesen nyílt részen egy egykori katonai őrtorony helyére épült.

Share This