Nagy várakozás előzte meg az Összetartozás Népfőiskola első Nagy Magyar Játszma elnevezésű partiját szombaton a Nagy-Magyarország Parkban. A jelentkezőknek komoly kihívással kellett szembenézniük. Hogy miért is? Tudósításunkból kiderül.

A hagyományteremtő rendezvényt első alkalommal rendezte meg az Összetartozás Népfőiskola és a házigazda Nagy-Magyarország Park. A nem magyar, de hazánkban is évszázadok óta nagy népszerűségnek örvendő két sport és szabadidős tevékenység a sakk és a römi alapozta meg a rendezvényt, a szervezők ezen két játék tudóinak nevezését várták.

IMG 20211115 102655

A sakkozás gyökerei valahová a Távol Kelet rejtélyes világába vezetnek, Európába először Spanyolországba került be a 8. században. Magyarországon több történelmi személyiségről is köztudott, hogy szerette a sakkot. A römi már több mint 100 éve a kártyások egyik nagy kedvence, népszerűsége az online világ megjelenése óta töretlen, hiszen sokan játszák a virtuális térben.

Különlegesség – és talán nehézség is – volt, hogy a versenyre jelentkezőknél a kiírás tudatosan nem tartalmazott kategóriákat. Férfiak és hölgyek is összemérték egymással tudásukat, illetve szerencséjüket, hiszen egy kártyajátékban elért diadalhoz ez utóbbi sem árt.

A korosztályok tekintetében sem tettünk különbséget, bár ezúttal csak felnőtt versenyzők jelentkeztek. A program az összetartozás, a kapcsolatépítés, és a jó hangulat jegyében zajlott csodálatos környezetben, a Nagy-Magyarország Parkban Királyszálláson, a Burok-völgyben.

Share This